Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Dorpshuis Doezum

DOEZUM – Op de informatieavond die vorige week is gehouden, informeerde de werkgroep realisatie Dorpshuis de inwoners over de eindconclusie van het afgeronde haalbaarheidsonderzoek.

De eindconclusie van het onderzoek is dat realisatie van het dorpshuis in combinatie met zes grondgebonden woningen haalbaar is. Wel dient een éénmalig financieel tekort te worden weggewerkt waarvoor nadere financiering moet worden gezocht.

Het dorp heeft zich op de informatieavond positief uitgelaten over de aangepaste plannen. De huidige opzet van zes appartementen wordt als een realistisch spoor gezien. En ook al zijn er op detail en invulling enkele openstaande vragen die nader uitgezocht moeten worden, het dorp spoorde de werkgroep aan vaart te maken met het uitwerken van de detailplannen. De werkgroep heeft inmiddels enkele gesprekken gevoerd met de Gemeente Grootegast. De gemeente heeft aangegeven zich graag te willen inspannen om realisatie mogelijk te maken. Ook de provincie heeft dit signaal afgegeven mits er een gedegen Plan van Aanpak kan worden opgeleverd.

De informatieavond is nog niet besluitvormend. Het dorp wordt op de ledenvergadering van ‘Ons Dorpsbelang’ op 28 maart gevraagd zich definitief uit te spreken.

Bron: Het Westerkwartier van 7 maart 2018

 
Banner