Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ringsteken voor jong en oud

RINGSTEKEN VOOR JONG EN OUD

Het traditionele ringsteken met paard en wagen vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 juli en krijgt een nieuw jasje. Het ringsteken wordt uitgebreid, het is niet meer alleen voor paardenliefhebbers, maar nu kan iedereen proberen de ringen te steken. Het plan is als volgt:

Van 16.30 tot 18.00 uur is het ringsteken voor de jeugd t/m 12 jaar. De kinderactiviteiten commissie organiseert dit gedeelte van het ringsteken en via deze commissie komt er meer informatie over hoe je mee kan doen.

Van 18.30 tot 20.00 uur is het traditionele ringsteken met paard en wagen, als van ouds georganiseerd door de mannen van de ringsteekcommissie.

Tenslotte van 20.15 tot 22.00 uur is het ringsteken voor de jeugd en volwassenen van 13 tot 100 jaar. Dit gaat met twee personen op bijvoorbeeld een fiets, tandem, brommer, oude tractor of een creatie van de deelnemers zelf. De organisatie heeft ook twee fietsen beschikbaar, mocht je zelf niks geschiktst hebben. Natuurlijk is het mooi als jullie versierd en verkleed mee gaan doen, want er is net als bij de paarden een prijs te winnen voor het “mooiste geheel”. Daarnaast ook prijzen voor de beste ringstekers. Dus maak een koppel, bijvoorbeeld met je partner, buurman/buurvrouw, vriend/vriendin. Dan brainstormen hoe je het origineelst voor de dag komt en aan de slag. Het ringsteekparcours is aan de Terpstrastraat. Graag aanmelden van te voren, maar dat is niet verplicht, op de dag zelf kun je je ook nog aanmelden. Aanmelden of vragen kan via onderstaande mail of telefoonnummer.

Het hele gebeuren zal plaatsvinden op vrijdag 5 juli 2019 aan de Terpstrastraat, Krijthestraat, Houtsingel. Er komt een feesttent op het terrein aan de Terpstrastraat. In de tent is een broodje hamburger, koffie/thee en fris/bier te verkrijgen. Ook de prijsuitreikingen vinden hier plaats. We weten dat iedereen het druk heeft met de versierde wagens voor de feestweek, maar deze activiteit is twee weken later en we gaan er van uit dat jullie dan wel weer zin hebben in een activiteit/feestje. Succes met de voorbereidingen!

Henny van der Heide, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel: 0594659810 Leneke Struiksma, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Banner