Welkom op de website van het dorp Doezum

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Feestweek

Veiligheidregels versierde wagen

Aan de bouwers van de versierde wagens.

In overleg met Dorpsbelangen hebben we dit jaar besloten om geen collectieve verzekering af te sluiten voor de versierde wagens.
Dit betekent dat deelname volledig op eigen risico zal zijn. Wij zullen dan ook niet langskomen voor een controle. Wel willen we enkele punten meegeven om de wagens zo veilig mogelijk te bouwen.

Om jullie deelname definitief te maken willen we vragen om de eigen risico verklaring ondertekend in te leveren bij: Lucinda Zwart, Provincialeweg 93. Zonder deze verklaring is er geen sprake van deelname.

Hieronder onze punten voor een veilige wagen/optocht:

 • De maximale afmetingen mogen niet meer zijn dan: breedte: 3,00 meter en hoogte 4,00 meter. De maximale toegestane lengte is 12,00 meter.
 • de aanhanger/wagen is voorzien van gemonteerde zitplaatsen met rugleuning en tuigje/riempje, zodat men vast zit.
 • personen die staan op de wagen, moeten houvast hebben aan een beugel/handgreep, en zij moeten met een tuigje/riempje aan de wagen zijn bevestigd.
 • Als deze voorzieningen NIET aanwezig zijn, dan moet de wagen voorzien van een reling met een hoogte van minimaal 1 meter tot maximaal 1.20 meter.
 • zijn er deugdelijke zit/staanplaatsen dan is een normale reling voldoende.
 • het aantal personen op de wagen is gelijk aan het aantal deugdelijke zit/staanplaatsen.
 • vervoer van kinderen onder de 14 jaar mag alleen onder begeleiding van minimaal 1 volwassene, die ook op de wagen aanwezig is.
 • de snelheid van de tractor in de optocht is maximaal 5 kilometer per uur, dit geldt niet altijd voor de onbebouwde kom, het kan voorkomen dat de snelheid dan opgevoerd wordt. De tractor moet dus sneller kunnen dan 5 km/u.
 • er moet voldoende afstand tussen de wagens, minstens 15 meter.
 • GEEN FIETSEN tussen de optocht, na de laatste wagen mogen de fietsers aansluiten.
 • de snelheid van de tractor naar de start, en na het ontkoppelen van de optocht is maximaal 25 kilometer per uur. Er mogen dan geen personen op de wagen aanwezig zijn. Dus naar het startpunt, en vanaf het eindpunt weer terug naar uw eigen buurt, mogen er geen personen op de wagen aanwezig zijn.
 • de bestuurder van de tractor moet in het bezit zijn van een geldig tractorrijbewijs, of rijbewijs B+E.
 • de bestuurder van de tractor mag niet onder invloed zijn van drank en/of verdovende middelen, en mag ook geen alcohol nuttigen tijdens de optocht.
 • Tijdens de optocht is het drinken van alcohol op de wagen NIET toegestaan !!!!!!
 • Tijdens de optocht mag enkel de bestuurder zich op de tractor bevinden.
 • Net als anderen jaren, zijn de personen op de wagen NIET verzekerd ! De tractor en wagen moeten zijn voorzien van een Aansprakelijkheidsverzekering.

De feestweekcommissie.

 

Feestweek

Feestweek Doezum 2019

De Feestcommissie is alweer een tijdje aan het brainstormen over de feestweek in 2019.

Op 15 juni 2019 willen we weer een supermooie optocht van versierde wagens houden.

Het thema voor 2019 is HOLLYWOOD

Opgeven van de versierde wagen kan naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Vanaf 17 juni hebben we een week vol activiteiten. Het programma gaan we in grote lijnen presenteren in het komende DOP boekje.

Maar natuurlijk ook op onze facebook pagina! We hopen op weer een spectaculaire optocht!

 

Update Feestweek april 2019:

Het is bijna zover! En dan staan we aan de vooravond van een 8-dagen durende Feestweek die op zaterdag 15 juni zal losbarsten. We hebben het programma inmiddels rond en nu wordt er hard gewerkt om de puntjes op de “i”te zetten. Er staan tal van feesten en activiteiten, voor jong en oud, geprogrammeerd in en rondom de feesttent op Woelig Water. Ook dit jaar werken we weer samen met DM-Music om weer op de vrijdag een spectaculaire Nacht van Doezum te organiseren. De mystery act houden we nog even geheim. Speciaal voor deze Feestweek laten we een krant maken die iedereen begin juni in de brievenbus ontvangt. In deze krant zal het complete programma van de Feestweek te vinden zijn inclusief alle benodigde informatie zoals de kosten en het aanmelden. We gaan starten op zaterdag 15 juni met de traditionele optocht van versierde wagens met het thema Hollywood. Er zijn nog niet heel veel aanmeldingen binnen, dus geef je als buurtvereniging nog snel op! Als alle wagens weer binnen zijn in het dorp gaan we gezellig met elkaar napraten tijdens de BBQ. Meer informatie over de kosten en de tijden vind je in de speciale Feestkrant. Ook gaan we de versierde tuinen weer jureren dus doe allemaal je best met versieren. We hopen op een mooi versierd Doezum  Maandag 17 juni organiseren we Het Jachtseizoen waarbij je je eigen team samenstelt die op jacht gaat naar een ontsnapte boef. Lukt het de boef om uit handen te blijven, of wordt hij gepakt? Dinsdag 18 juni wordt er voor de motorliefhebbers onder ons een toertocht georganiseerd en een oriënteringsgrit waar je met elkaar in de auto een route rijdt en puzzels moet oplossen. Voor de kinderen organiseert de Activiteitencommissie Doezum een gezellige knutselmiddag en gaan we stokpaardjes maken. Je kunt gelijk uit de school naar de tent komen en de middag duurt tot ongeveer 15.45 uur. Woensdag 19 juni kunnen de kinderen uit school meedoen met de bingo en leuke prijzen winnen. ’s Avonds hopen we op een volle tent voor de avondbingo met een super gezellige presentator en leuke prijzen. Donderdag 20 juni is de middag vooral bedoeld voor onze ouderen in het dorp en omgeving en kun je luisteren naar de spannende verhalen van verhalenverteller Geert Zijlstra. ’s Avonds gaan we los met onze Pub Quiz. Vrijdag 21 juni Nacht van Doezum.  Zaterdag 22 juni Een middag vol met leuke en sportieve activiteiten; lukt het jou om de mol te vangen en hoe ver kun jij een hooivork gooien? ’s Avonds sluiten we af met een Topband die al jaren in het Noorden van het land optreedt. Zondag 23 juni is iedereen welkom voor de kerkdienst .Zie voor meer informatie over deze bijeenkomst onder Nieuws.

We hopen dat alle programmaonderdelen, ook al zijn ze misschien nog een beetje vaag, jullie aanspreken en wij hopen jullie dan ook allemaal te ontmoeten. Houd je brievenbus begin juni in de gaten voor de Feestkrant! Mochten er vragen zijn dan kun je altijd contact opnemen met ons via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Feestweekcommissie Doezum: Eric Martini, Henk Top, Alwin Hut, Silphen Top, Danny Luinstra, Folkert-Jan de Jong, Patricia Bosklopper, Iris Top, Lucinda Zwart en Ellen Bos

Om de feestvreugde te vergroten: er zijn nog enkele vlaggen te koop:

De Doezumer vlag is te koop voor € 15,00 bij Leneke Struiksma, Peebos 65 (06-15108652)

Afmeting van de vlag is 100 x 150 cm.

 


 

In 1960 zag een optocht van versierde wagens er zo uit:

 


Banner