Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Old Doesum

Oude boom in Doezumerbos

Op een zaterdag in april 2015 is er een "oude" boom in het Doezumerbos neergelegd. Deze oude eik is afkomstig uit het land van Jakob Bonnema. Door de droogte is de boom boven de grond gekomen en uitgegraven door Bonnema. De historische vereniging "Old Doesum" vond het een leuk idee om deze oude eik in het Doezumerbos een plaatsje te geven. Met hulp van de shovel van Loonbedrijf Beute is de loodzware boom neergelegd op twee blokken hout, beschikbaar gesteld door Houthandel van der Naald.

In het land achter de boerderij van Bonnema, stond in die tijd een heel bos, dus liggen er nog meer bomen in de grond. De bomen zijn door een natuurgeweld omgevallen, want ze liggen allemaal de zelfde kant op. Hoe oud de boom is en wat er gebeurd is met het bos wil "Old Doesum" nog precies uitzoeken, want er gaan ook geruchten dat de boom wel duizenden jaar oud is en afkomstig is uit de tijd van Atlantisch woud. Ook zal, als er meer duidelijk is, een informatie bord geplaatst worden bij de boom.

 

Inmiddels (oktober 2016) weten we al veel meer over de boom. Er is een schijf van de boom afgezaagd en opgestuurd voor een dendrochronologisch onderzoek

Nu weten we dat de boom meer dan 4000 jaar oud is.

Hier onder het hele rapport van het onderzoek naar de oude veen eik:

Veeneik rapport

 

 

 

 

 

 

Boekcommissie

OOK AL EEN BOEK OVER DOEZUM GEKOCHT?

Vrijdagavond 16 november 2012 vond de presentatie van het tweede boek over Doezum plaats in de zaal van café De Steven. Het was een mooie avond met een volle zaal.

Lees meer...
 

Historische werkgroep Doezum

Historische groep "Old Doesum" is op zoek naar oud materiaal!

Lees meer...
 


Banner

Agenda

14 december 2018 18:00 - 21:30
Kerstmarkt
14 december 2018 20:00 -
Klaverjassen
15 december 2018 19:30 - 22:00
E-Blitz
17 december 2018 17:00 -
Actie CMV Beatrix
21 december 2018 20:00 -
Kerstklaverjassen