Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Intocht Sinterklaas

Sinterklaas komt weer in Doezum

Op zaterdag 24 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Doezum. Sinterklaas heeft aangegeven om 14.00 uur op Woelig Water (achter Krijthestraat 17) met een luchtballon te zullen landen. Hopelijk hoeft de brandweer dit jaar niet uit te rukken om sinterklaas te bevrijden. Vervolgens maken ze met paard en koets een rondrit door het dorp onder begeleiding van Chr. muziekvereniging Beatrix. Om 14.50 uur is er in Het Anker een feestje voor alle kinderen t/m groep 4. Kinderen die een tekening of een knutselwerkje voor Sinterklaas of de Pieten willen maken kunnen die dan inleveren. Zie ook de kleurplaat in de Doezumerproat, als je deze inkleurt en inlevert, maak je kans op een leuk prijsje. Kinderen, ouders, grootouders en overige Doezumers………kom allen naar Woelig Water op 24 november om 14.00 uur om Sinterklaas begroeten en wie weet wat voor gekke streken de Pieten nu weer uithalen.

De te rijden route is als volgt: vanaf Woelig Water linksaf de Krijthestraat op, rechtsaf Terpstrastraat, eind Terpstrastraat linksaf de Krijthestraat op, Renkemastraat, Eesterweg, Provincialeweg en via de Terpstraat naar Het Anker. Bewoners van deze straten wilt u er met parkeren rekening mee houden dat de stoet er langs kan.

Omdat het een feestelijke gebeurtenis is, steken we allemaal de Doezumer vlag uit!


 

 

Met dank aan Trea van der Ploeg voor de mooie foto's. ( 2016)


 

 

 

 

 

 

E-Blitz

De startavond is al geweest op 15 september 2018.

Walter en Sandra van der Hoek komen ons E-blitz team versterken!  Daar zijn we erg blij mee en we wensen hen een leuke tijd met ons team en de jeugdsoos!    Natuurlijk zijn er dit jaar weer soosavonden voor de jeugd (vanaf 12 jaar), te weten:  29 september, 13 oktober, 3 november, 17 november, 1 december en 15 december.   Zet deze data alvast in je agenda.   Ook appen we op de e-blitz app voor de jeugd of je kunt ons volgen via facebook !!  Op deze avonden kan de jeugd tv kijken, de PlayStation gebruiken, darten, biljarten, spelletjes doen of gewoon lekker chillen.  Hebben jullie nog ideeën voor ons om te doen dan horen wij dat natuurlijk graag!  De jeugdsoos is in het jeugdhonk van de kerk aan de Perastraat, de achteringang is dan open en het begint vanaf 19.30 uur.    Dus jeugd tot ziens op de E-blitz avonden!! Gezellig als jullie allemaal weer komen!!    Het E-blitz team.

 

Standhouders Kerstmarkt gevraagd

We genieten nog van mooie zomerse dagen, maar de organisaties is al weer druk met het organiseren van de jaarlijkse Kerstmarkt. De gezellige sfeervolle kerstmarkt, met live muziek, wordt gehouden in en om Het Anker. We hebben ruimte voor ongeveer 45 kraampjes. We hopen weer op aanmeldingen met allerlei verschillende winter- en kerstattributen, maar ook stands voor het goede doel of verenigingen zijn welkom.   Op het plein is er nog genoeg ruimte voor de verkoop van diverse kerst en aanverwante spullen. Dus heb je leuke of lekkere winter- of kerstartikelen te koop en wil je wel eens op de kerstmarkt staan, meld je dan heel snel aan. Ook is er de mogelijkheid voor mensen die een kerst gerelateerde hobby hebben om hun werk te laten zien. De kosten voor een kraam zijn € 5,- (inclusief twee consumptiebonnen). Bij opgave graag doorgeven hoeveel ruimte/tafels je nodig hebt en wat je gaat verkopen of laten zien. Opgeven kan tot 1 december 2018, maar vol is vol. De kerstmarkt is op 14 december van 18.00 uur tot 21.30 uur.   Opgave bij: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel. 0594-659810     Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel: 06-15108652

 

 

Dorpshuis Doezum

 

DOEZUM – Woensdag is op de vergadering van Dorpsbelangen in Doezum het voorstel voor realisatie van het Dorpshuis in combinatie met 6 grondgebonden woningen in stemming gebracht. De ledenvergadering van Dorpsbelangen was door de werkgroep realisatie Dorpshuis al lange tijd aangekondigd als bepalende datum waarop het dorp kon besluiten al dan niet verder te gaan met de huidige plannen. Een overgrote meerderheid van de aanwezigen stemde voor het plan voor de verbouwing van kerkgebouw de Haven naar een dorpshuis met 6 grondgebonden woningen. De realisatie van woningen is nodig om het dorpshuis een solide financiële basis mee te geven en voorziet het dorp in een verruiming van het woningaanbod. Tijdens de avond is het dorp gevraagd mee te werken aan de realisatie van de plannen en zich aan te melden voor een aantal werkgroepen. Dorpsbewoners die niet aanwezig waren kunnen zich alsnog opgeven via de site van Dorpsbelangen. Dat kunnen zij ook doen als er voorlopige belangstelling is voor de te realiseren woningen in het complex. De voorlopige planning is dat in 2018 concrete planvorming wordt afgerond zodat zo spoedig mogelijk kan worden gestart met de formele procedures voor vergunning en financiering van het plan. Begin 2019 kan dan worden gestart met de verbouw van het gebouw. De oplevering moet aan het begin van 2020 plaatsvinden.

Bron: Streekkrant 3 april 2018

 

De nieuwe plannen:

 

U/jij kunt zich aanmelden om mee te helpen deze plannen te laten slagen. De commissie heeft diverse werkgroepen in het leven geroepen en voor deze werkgroepen kunt u zich opgeven. Er worden denkers en doeners gezocht.

Werkgroep Financiën

Werkgroep Bouw / Duurzaamheid

Werkgroep Communicatie / PR

Werkgroep Inrichting

Werkgroep Vrijwilligers

Werkgroep Beheer / Schoonmaak

Opgeven kan bij de één van de commissieleden: Ton van Pelt, Rolf Barteling, Bert Renkema, Johan Bosklopper, Walter van der Hoek, Minze van Dijk, Grietje Schuil, of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 


Banner

Agenda

20 november 2018 14:30 - 17:00
Ouderensoos
24 november 2018 08:30 - 12:00
Ophalen oud papier
24 november 2018 14:00 - 16:00
Intocht Sinterklaas