Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


De Haven 2

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN

Het Dorpshuis

 

Het zijn spannende tijden voor de bewoners van het dorp Doezum. Zal het dorpshuis er komen of niet?

Zijn de plannen voor de combinatie met appartementen voor starters en oudere mensen haalbaar of is het te ambitieus?

Wordt er tegemoet gekomen aan wensen die al langere tijd leven in het dorp?

In deze nieuwsbrief probeert de werkgroep ‘Realisatie Dorpshuis’ de zaken nog eens op rij te zetten,

en daarmee de keuze voor Go of No Go, anders gezegd ‘gaan we er voor …..of niet’ te bevorderen.

 

Het begon rond 2010 met de dorpsvisie “Pad noar morg’n” waarin veel belangrijke zaken voor Doezum zijn beschreven. De aandacht werd daarin gevraagd voor woningbouw in Doezum, voor met name de ouderen (moeten wegtrekken want hier is geen passende huisvesting) en starters (jongeren trekken weg omdat er hier geen woonmogelijkheden zijn voor starters).

Over een eventueel dorpshuis waren de meningen weliswaar verdeeld, maar een overgrote meerderheid zag daar de noodzaak niet van in. “We hebben toch de Steven” was een terugkerend geluid.

 

Lees meer...
 

Rouwgroep Doezum

Als je leven ontwricht is door het overlijden van een dierbare kan het contact  met lotgenoten helpen als steuntje in de rug.

Ben jij op zoek naar lotgenoten dan ben je van harte welkom op de ontmoetingsmiddag. Iedereen is welkom; oud, jong, wel of niet religieus, man, vrouw.

Deze middag zal in het teken staan van het ontmoeten van lotgenoten, waarbij o.a. de vraag “Hoe gaat het nu met je?” aan bod zal komen.

De ontmoetingsmiddag wordt gehouden op zondag 4 februari 2018 om 15.00 uur in het jeugdhonk bij de Haven.

De middag zullen we afsluiten rond half zes met soep en broodjes.

Voor vragen, informatie en opgave: Alie Meier 06-23667593 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Christel Minnaard 06-23061015 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Antiena de Vries

 

Toneelvereninging Apart Volk

Bericht van toneelvereniging “ Apart Volk” :

In september zijn we weer gestart met de repetities, en wordt er elke woensdagavond heel hard, en met veel plezier geoefend. Dit seizoen spelen we “ Het Veenspook”, een prachtige plattelandskomedie.

We gaan terug in de tijd en belanden in de periode van 1960/1970 , en nemen u mee naar de Achterhoek, naar Fraamklapperpomp, een klein dorpje net buiten  een gebied, vol veenmoerassen, kronkelende landweggetjes en sluiproutes richting de Duitse grens.  Midden in deze verlaten wereld staat de vervallen herberg “ de vier winden”. De tijd heeft daar stilgestaan, getuige de staat van de herberg en de staat van de eigenaresse…………. In en rondom de herberg gebeurt van alles, ook praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen !  Al die praktijken zorgen voor spannende, komische en dwaze situaties, omdat het gemoedelijke leventje in de herberg ineens op de kop komt te staan door allerlei omstandigheden.

De toneeluitvoeringen zijn op vrijdag 2 februari, zaterdag 3 februari, vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari 2018 in “ het Hornhuus” in Kornhorn.Aanvang 19.45 uur. De zaal gaat om 19.00 uur open.
Kaarten ( € 4,00)  zijn vanaf maandag 8 januari verkrijgbaar bij: Technisch centrum Gjaltema Doezum,  “ De Horn”  Kornhorn,  “Hornhuus” Kornhorn,  Corien Marinus, Harkereed 2a Doezum. 0594-612598 Via de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  
Koop op tijd uw kaartje want VOL=VOL !

 

 

De Haven

 

APPARTEMENTEN EN DORPSHUIS DE HAVEN

De ontwerpen voor de nieuwe plannen voor De Haven

BETAALBAAR WONEN VOOR STARTERS EN OUDEREN

* huur of koop

* Hoe moet uw appartement er uit gaan zien

* Geef u vrijblijvend op als belangstellende

Lees meer...
 

E-Blitz

Dit jaar beginnen we het seizoen op 23 september met een BBQ en DJ Revanse.

Kijk voor de volgende soosavonden en activiteiten op onze site www.e-blitz.nl of op de agenda op deze site.

 

 

 

Koekenactie

In het winterseizoen 2017-2018 wordt de koekenactie weer gehouden door de Protestantse Gemeente Doezum, bestemd voor alle Doezumers. De opbrengst van de koeken gaat voor de helft naar het eigen jeugdwerk en de andere helft naar een nader te bepalen goed doel. De koeken komen van Knol uit Groningen.

Dit seizoen wordt er acht keer koeken bezorgd. De start is op dinsdag 3 oktober 2017. Wilt u ook koeken bezorgd krijgen, dat kan ook nu nog door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bellen naar 06-15967730.

Halbe en Gerry Donker, Provincialeweg 4

 

 

Dorpsgenoten ontmoeten elkaar

In het ontmoetingscentrum Het Anker organiseren een aantal vrijwilligers iedere eerste woensdag van de maand een koffieochtend voor ouderen en alleengaanden.

Omdat ieder mens verschillend is en op verschillende manieren wil "ontmoeten", is daartoe ook de mogelijkheid. Als een deelnemer gewoon wil zitten en genieten van de bedrijvigheid is dat in orde. Als een ander graag wil koffie schenken is dat ook goed. Een derde wil misschien juist graag aan een tafel met anderen zitten om iets te doen, een spelletje, praten of iets dergelijks.

De start was op woensdag 6 september, tijd 10.00 uur. De volgende ochtend is op 4 oktober, 1 november, 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei.

Voor informatie of vervoer kunt u bellen met Dieuwke Reitsma, 0594-613747

 

Nieuwe Gemeente

Van de Gemeente Grootegast, dhr. Joost Tanasale, kreeg Dorpsbelang het verzoek om onderstaande te verspreiden onder de inwoners van ons dorp:

 

Via www.westerkwartierpanel.nl kunnen inwoners van het Westerkwartier meepraten over de nieuwe gemeente. De eerste enquête is 10 april online gegaan. Dit gaat onder meer over de rol van verenigingen van Dorpsbelangen. Om deze digitale enquête in te vullen moet je je eerst aanmelden voor het panel.


Alvast dank en groet,

Joost Tanasale

 

Straten Volleybaltoernooi 2017

Zoals gebruikelijk organiseert DOVO/Hujades eind december haar jaarlijkse straten-volleybal-toernooi! Een ideale gelegenheid om gezellig met vrienden, buren of kennissen te sporten zo tussen de feestdagen door.

Het toernooi wordt op donderdag 28 december in De Leegens gehouden van 19.00 tot 22.30 uur. De minimumleeftijd voor deelname is twaalf jaar en per team moeten er minimaal twee dames in het veld staan.

Opgave is mogelijk tot en met 26 december. Opgeven bij Tom Fransen via de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-21685737

Voor de kosten hoef je het niet te laten, die zijn 20 euro per team.

 

DOP

De DOP (Doezumer Oudjaars Ploeg) is zich weer aan het voorbereiden op alle activiteiten rond de jaarwisseling 2017/2018.

Voor informatie over alle activiteiten kijk op de geheel vernieuwde site www.doezumeroudjaarsploeg.nl en op de facebook

 
Meer artikelen...


Banner

Agenda

16 december 2017 19:00 - 23:00
Soosavond e-blitz
16 december 2017 20:00 - 22:00
Kerstcontcert Beatrix
19 december 2017 15:00 - 19:00
Kerstviering Ouderensoos