Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Dorpshuis Doezum

 

DOEZUM – Woensdag is op de vergadering van Dorpsbelangen in Doezum het voorstel voor realisatie van het Dorpshuis in combinatie met 6 grondgebonden woningen in stemming gebracht. De ledenvergadering van Dorpsbelangen was door de werkgroep realisatie Dorpshuis al lange tijd aangekondigd als bepalende datum waarop het dorp kon besluiten al dan niet verder te gaan met de huidige plannen. Een overgrote meerderheid van de aanwezigen stemde voor het plan voor de verbouwing van kerkgebouw de Haven naar een dorpshuis met 6 grondgebonden woningen. De realisatie van woningen is nodig om het dorpshuis een solide financiële basis mee te geven en voorziet het dorp in een verruiming van het woningaanbod. Tijdens de avond is het dorp gevraagd mee te werken aan de realisatie van de plannen en zich aan te melden voor een aantal werkgroepen. Dorpsbewoners die niet aanwezig waren kunnen zich alsnog opgeven via de site van Dorpsbelangen. Dat kunnen zij ook doen als er voorlopige belangstelling is voor de te realiseren woningen in het complex. De voorlopige planning is dat in 2018 concrete planvorming wordt afgerond zodat zo spoedig mogelijk kan worden gestart met de formele procedures voor vergunning en financiering van het plan. Begin 2019 kan dan worden gestart met de verbouw van het gebouw. De oplevering moet aan het begin van 2020 plaatsvinden.

Bron: Streekkrant 3 april 2018

 

De nieuwe plannen:

 

U/jij kunt zich aanmelden om mee te helpen deze plannen te laten slagen. De commissie heeft diverse werkgroepen in het leven geroepen en voor deze werkgroepen kunt u zich opgeven. Er worden denkers en doeners gezocht.

Werkgroep Financiën

Werkgroep Bouw / Duurzaamheid

Werkgroep Communicatie / PR

Werkgroep Inrichting

Werkgroep Vrijwilligers

Werkgroep Beheer / Schoonmaak

Opgeven kan bij de één van de commissieleden: Ton van Pelt, Rolf Barteling, Bert Renkema, Johan Bosklopper, Walter van der Hoek, Minze van Dijk, Grietje Schuil, of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 

Toneelvereninging Apart Volk

Bericht van toneelvereniging “Apart Volk” :

Midden in een dorpje ligt een gezellig pleintje. Rondom staan een paar huisjes en een kroeg. Midden op het plein een gezellig bankje met een bloemperkje.

Vroeger zag het er anders uit, maar één ding is al die jaren onveranderd gebleven, en dat is de hoekpaal. Een houten paal die er jaren staat. Hij wordt goed onderhouden door de kroegbaas, die hem regelmatig voorziet van een likje verf en de bloemen er om heen worden goed verzorgd.

Men heeft wel gehoord dat er iets bijzonders met die paal is, maar niemand weet precies het verhaal ervan. Ze maken zich er ook niet druk om; die paal hoort gewoon bij het pleintje.

De bewoners van het pleintje leiden een rustig bestaan, totdat er een wettige gemeenteambtenaar komt wonen ......

Dit is in kort het verhaal van het nieuwe toneelstuk: De hoekpaal. Vanaf begin september wordt er elke woensdag weer druk gerepeteerd.

De uitvoeringen zijn op 1, 2, 8, 9 februari 2019 in "Het Hornhuus" in Kornhorn. Dus zet het alvast in uw agenda.

Begin januari start de voorverkoop van de kaarten, let op de aankondiging hierover in de kranten/affiches en op sociale media.

 

 

Schaatsen in Kardinge

Woensdagmiddag 30 januari 2019 kunnen kinderen uit Doezum schaatsen in Kardinge in Groningen. Het wordt georganiseerd door Dorpsbelang en de Remmelt Booy School. Het schaatsen is voor de kinderen van de basisschool  uit de groepen 3 t/m 8. De bus vertrekt om 13.15 uur vanaf de Remmelt Booy School en tussen 16.45 - 17.00 uur uur ben je weer in Doezum. Het dragen van handschoenen is tijdens het schaatsen verplicht. De kosten voor deze middag zijn € 5,- per kind.

Je kunt in Kardinge ook schaatsen huren, het huren van noren of ijshockeyschaatsen kost € 6,-. Belangrijk is om je schoenmaat te vermelden. Kinderen die naar de RBS gaan kunnen zich opgeven via het formulier dat begin januari met de Nieuwsbrief meekomt. Kinderen uit Doezum die op een andere basisschool zitten, kunnen zich opgeven bij Maaike de Jong, telefoon: 657025 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 


Banner