Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Bumperbal

Bumperballll !! Op 21 juli is het weer tijd voor een gezellige activiteit in ons mooie dorp, en wat voor een activiteit!! We gaan Bumperbal spelen! Je hijst jezelf in een opgeblazen voetbal en voetballen maar!! De bubble bal maakt het voetballen extra lastig doordat je je voeten niet ziet. Deze activiteit staat garant voor hilarische momenten voor zowel de spelers als toeschouwers !!! Teams van 5 tegen 5 Vanaf 8 jaar kan je meedoen.

Plezier gegarandeerd Dus verzamel al je vrienden, familie, buren enz en geef je team snel op via facebook, messenger of via de mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Let op VOL = VOL Tot de 21e juli  !!

Groet de feestweekcommissie

 

Dorpshuis Doezum

 

DOEZUM – Woensdag is op de vergadering van Dorpsbelangen in Doezum het voorstel voor realisatie van het Dorpshuis in combinatie met 6 grondgebonden woningen in stemming gebracht. De ledenvergadering van Dorpsbelangen was door de werkgroep realisatie Dorpshuis al lange tijd aangekondigd als bepalende datum waarop het dorp kon besluiten al dan niet verder te gaan met de huidige plannen. Een overgrote meerderheid van de aanwezigen stemde voor het plan voor de verbouwing van kerkgebouw de Haven naar een dorpshuis met 6 grondgebonden woningen. De realisatie van woningen is nodig om het dorpshuis een solide financiële basis mee te geven en voorziet het dorp in een verruiming van het woningaanbod. Tijdens de avond is het dorp gevraagd mee te werken aan de realisatie van de plannen en zich aan te melden voor een aantal werkgroepen. Dorpsbewoners die niet aanwezig waren kunnen zich alsnog opgeven via de site van Dorpsbelangen. Dat kunnen zij ook doen als er voorlopige belangstelling is voor de te realiseren woningen in het complex. De voorlopige planning is dat in 2018 concrete planvorming wordt afgerond zodat zo spoedig mogelijk kan worden gestart met de formele procedures voor vergunning en financiering van het plan. Begin 2019 kan dan worden gestart met de verbouw van het gebouw. De oplevering moet aan het begin van 2020 plaatsvinden.

Bron: Streekkrant 3 april 2018

 

De nieuwe plannen:

 

U/jij kunt zich aanmelden om mee te helpen deze plannen te laten slagen. De commissie heeft diverse werkgroepen in het leven geroepen en voor deze werkgroepen kunt u zich opgeven. Er worden denkers en doeners gezocht.

Werkgroep Financiën

Werkgroep Bouw / Duurzaamheid

Werkgroep Communicatie / PR

Werkgroep Inrichting

Werkgroep Vrijwilligers

Werkgroep Beheer / Schoonmaak

Opgeven kan bij de één van de commissieleden: Ton van Pelt, Rolf Barteling, Bert Renkema, Johan Bosklopper, Walter van der Hoek, Minze van Dijk, Grietje Schuil, of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 

Ringsteken 2018

Ringsteken te Doezum

Op 22 juni a.s. organiseren we weer ringsteken te Doezum. We gaan dit doen voor de 21 ste keer. Er is in de commissie wel een wijziging gekomen, want Dirk Renkema is er mee gestopt. Dirk de commissie wil je hartelijk bedanken voor dat je dit vele jaren met ons heb willen organiseren. Als nieuw commissie lid is Wiebe Swierenga ons team komen versterken. Wiebe we hopen op een heel prettiger samenwerking in de toekomst. Doezumers kom langs op 22 juni a.s. op de Krijthestraat/Terpstrastraat waar we dit evenement weer gaan organiseren, dit in samenwerking met Dorpsbelang, er zijn vast weer mooie aanspanningen bij zowel paarden als pony’s. De aanvang is om 19.00 uur. Hopelijk zijn er ook weer een aantal deelnemers die mee gaan doen onder het zadel. Kom langs en ga genieten, zoals de deelnemers dit ook doen. Tot ziens op 24 juni a.s.

Namens de commissie Jan Hoeksema

 

Beeld van 2014.

 

 


Banner