Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Dorpshuis Doezum

 

DOEZUM – Woensdag is op de vergadering van Dorpsbelangen in Doezum het voorstel voor realisatie van het Dorpshuis in combinatie met 6 grondgebonden woningen in stemming gebracht. De ledenvergadering van Dorpsbelangen was door de werkgroep realisatie Dorpshuis al lange tijd aangekondigd als bepalende datum waarop het dorp kon besluiten al dan niet verder te gaan met de huidige plannen. Een overgrote meerderheid van de aanwezigen stemde voor het plan voor de verbouwing van kerkgebouw de Haven naar een dorpshuis met 6 grondgebonden woningen. De realisatie van woningen is nodig om het dorpshuis een solide financiële basis mee te geven en voorziet het dorp in een verruiming van het woningaanbod. Tijdens de avond is het dorp gevraagd mee te werken aan de realisatie van de plannen en zich aan te melden voor een aantal werkgroepen. Dorpsbewoners die niet aanwezig waren kunnen zich alsnog opgeven via de site van Dorpsbelangen. Dat kunnen zij ook doen als er voorlopige belangstelling is voor de te realiseren woningen in het complex. De voorlopige planning is dat in 2018 concrete planvorming wordt afgerond zodat zo spoedig mogelijk kan worden gestart met de formele procedures voor vergunning en financiering van het plan. Begin 2019 kan dan worden gestart met de verbouw van het gebouw. De oplevering moet aan het begin van 2020 plaatsvinden.

Bron: Streekkrant 3 april 2018

 

De nieuwe plannen:

 

U/jij kunt zich aanmelden om mee te helpen deze plannen te laten slagen. De commissie heeft diverse werkgroepen in het leven geroepen en voor deze werkgroepen kunt u zich opgeven. Er worden denkers en doeners gezocht.

Werkgroep Financiën

Werkgroep Bouw / Duurzaamheid

Werkgroep Communicatie / PR

Werkgroep Inrichting

Werkgroep Vrijwilligers

Werkgroep Beheer / Schoonmaak

Opgeven kan bij de één van de commissieleden: Ton van Pelt, Rolf Barteling, Bert Renkema, Johan Bosklopper, Walter van der Hoek, Minze van Dijk, Grietje Schuil, of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 

Koningsdag in Doezum

Koningsmarkt 27 april 2018

 

Op Woelig Water zijn allerlei activiteiten voor jong en oud om de verjaardag van onze koning te vieren. De weersverwachting is goed!

Natuurlijk hebben we muziek, gezellige zitjes voor een hapje of een drankje.

De kinderen kunnen o.a. op het springkussen, ze kunnen een ritje op een pony maken, geschminkt worden, er is zelfs een heuse ijscokar waar je een lekker ijsje kunt kopen.

Er is rommelmarkt waar de kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. Ook is er rommelmarkt voor de ouderen.

Daarnaast een waren- en hobbymarkt waar van alles te koop is, zoals miniaturen, schilderijen, sieraden, bloemen en nog veel meer.

Op deze markt kun je ook je zelf of je huisdier laten schilderen voor maar € 10,-

Verder zijn er een paar demonstraties, vooral voor de mannen is dit heel leuk.

En wie wordt er sjoel kampioen van Doezum? Er wordt gestreden in twee leeftijdscategorieën en er zijn leuke prijzen te verdienen.

Voor de rommelmarkt hoef je je niet aanmelden, eventueel wel zelf tafels en stoelen meenemen.

Verder kan iedereen die graag op de markt wil staan aanmelden bij:

Henny van der Heide, telefoon: 0594-659810, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Leneke Struiksma, telefoon: 06-15108652, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Samen maken we er een gezellige dag van in Doezum.

Programma Koningsdag Doezum:

* Natuurwandeling Vanaf 9.00 uur (inschrijven kan tot 9.30 uur), ongeveer 10 km

inschrijven op Woelig Water, kosten € 2,50 met een koffie/thee stop onderweg.

* Koningsmarkt en activiteiten van 11.00 tot 16.00 uur op Woelig Water

* Auto puzzelrit Vanaf 17.30 uur, inschrijven in Het Anker, inschrijfkosten.

 

 


Banner