Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Fietstocht

Nieuws van de fietstochtcommissie


De datum van de fietstocht is 1 september 2018 en er wordt gestart bij Norgerhout in Norg. De tocht is ongeveer 35 km lang, het is een knooppunt route. We vertrekken vanuit Doezum om 13.00 uur. Verzamelplaats  Het Anker- Perastraat.

U kunt zich opgeven bij H Zwier tel: 0594-612056. Wel even vermelden of u eigen vervoer of geen eigen vervoer hebt voor de fiets.  We hopen op goed weer en een plezierige tocht.

Opgave bij:

H. Zwier, tel: 0594-612056

 

 

 

Bumperbal

Bumperballll !! Op 21 juli is het weer tijd voor een gezellige activiteit in ons mooie dorp, en wat voor een activiteit!! We gaan Bumperbal spelen! Je hijst jezelf in een opgeblazen voetbal en voetballen maar!! De bubble bal maakt het voetballen extra lastig doordat je je voeten niet ziet. Deze activiteit staat garant voor hilarische momenten voor zowel de spelers als toeschouwers !!! Teams van 5 tegen 5 Vanaf 8 jaar kan je meedoen. Kosten zijn 5 euro per team, opgeven voor 20 juli 2018 via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Plaats van dit spektakel is Woelig Water.

Plezier gegarandeerd Dus verzamel al je vrienden, familie, buren enz en geef je team snel op via facebook, messenger of via de mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Let op VOL = VOL Tot de 21e juli  !!

Groet de feestweekcommissie

 

Dorpshuis Doezum

 

DOEZUM – Woensdag is op de vergadering van Dorpsbelangen in Doezum het voorstel voor realisatie van het Dorpshuis in combinatie met 6 grondgebonden woningen in stemming gebracht. De ledenvergadering van Dorpsbelangen was door de werkgroep realisatie Dorpshuis al lange tijd aangekondigd als bepalende datum waarop het dorp kon besluiten al dan niet verder te gaan met de huidige plannen. Een overgrote meerderheid van de aanwezigen stemde voor het plan voor de verbouwing van kerkgebouw de Haven naar een dorpshuis met 6 grondgebonden woningen. De realisatie van woningen is nodig om het dorpshuis een solide financiële basis mee te geven en voorziet het dorp in een verruiming van het woningaanbod. Tijdens de avond is het dorp gevraagd mee te werken aan de realisatie van de plannen en zich aan te melden voor een aantal werkgroepen. Dorpsbewoners die niet aanwezig waren kunnen zich alsnog opgeven via de site van Dorpsbelangen. Dat kunnen zij ook doen als er voorlopige belangstelling is voor de te realiseren woningen in het complex. De voorlopige planning is dat in 2018 concrete planvorming wordt afgerond zodat zo spoedig mogelijk kan worden gestart met de formele procedures voor vergunning en financiering van het plan. Begin 2019 kan dan worden gestart met de verbouw van het gebouw. De oplevering moet aan het begin van 2020 plaatsvinden.

Bron: Streekkrant 3 april 2018

 

De nieuwe plannen:

 

U/jij kunt zich aanmelden om mee te helpen deze plannen te laten slagen. De commissie heeft diverse werkgroepen in het leven geroepen en voor deze werkgroepen kunt u zich opgeven. Er worden denkers en doeners gezocht.

Werkgroep Financiën

Werkgroep Bouw / Duurzaamheid

Werkgroep Communicatie / PR

Werkgroep Inrichting

Werkgroep Vrijwilligers

Werkgroep Beheer / Schoonmaak

Opgeven kan bij de één van de commissieleden: Ton van Pelt, Rolf Barteling, Bert Renkema, Johan Bosklopper, Walter van der Hoek, Minze van Dijk, Grietje Schuil, of een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 

Rommelmarkt CMV Beatrix

Op zaterdag 15 september 2018 staat de rommelmarkt van muziekvereniging “Beatrix” gepland. Dit jaarlijkse evenement kan bestaan door de medewerking van Doezumers. Graag doen de muzikanten ook dit jaar weer een beroep op de vrijgevigheid van Doezum. Op zaterdag 8 september kunt u bruikbare, nette spullen op de stoep of bij de weg neerzetten. Vanaf 9.00 uur komen de muzikanten langs om de spullen te halen en met een leuke actie.

De rommelmarkt vindt plaats bij familie van der Hoek aan de Provincialeweg 108. Kom ook lekker snuisteren tussen de leuke spullen. Wie weet vindt u hier wat u al jaren zocht! Mocht u nu al spullen hebben staan en wilt u die graag eerder brengen, dat kan in overleg met Sandra van der Hoek, telefoon 06-13060270

 


Banner