Verderop in de dorpsproat kunt u lezen wat de actie heeft opgebracht. Al met al mogen we tevreden zijn en mooi om te zien dat de bereidwilligheid om te geven groot is. Fantastisch om te zien dat de werkgroep financiën de actie voor elkaar heeft gekregen en ook al die vrijwilligers die de deuren bij langs zijn gegaan. Vanuit deze kant: hartelijk dank voor de inzet, maar ook aan iedereen die bijdraagt. Van al die inzet en positieve reacties krijg je een positieve energie. Tegelijkertijd moeten we constateren dat we er nog niet helemaal zijn en dat er nog steeds in de voorbereidende fase veel moet gebeuren. We moeten nog diverse gesprekken voeren met de gemeente, provincie, de fondsen, vrijwillers, de huidige eigenaar, werkgroep bouw,  de aannemer. Dit is een doorgaand process en pakken we in augustus weer verder op. Ook staan er in September nu weer wat activiteiten gepland om geld in te zamelen; en een continue mooie opbrengstcategorie is de oud ijzercontainer.

PERSBERICHT

 

Doezum, 22 juni 2020

Stichting Dorpshuis Doezum krijgt € 30.000,00 van het Oranje Fonds

Stichting Dorpshuis Doezum heeft een bijdrage van €30.000,00 toegezegd gekregen van het Oranje Fonds voor het bouwen van het Dorpshuis in Doezum. Het Dorpshuis in Doezum is voor het dorp van noodzakelijk belang, omdat de diverse verenigingen in Doezum een plek nodig hebben waar zij samen kunnen komen en waar zij activiteiten kunnen organiseren. Het Dorpshuis moet er voor zorgen dat iedere Doezumer weer een plek heeft waar hij of zij uit, maar toch thuis kan zijn.

In het Dorpshuis moet plek komen voor een huiskamercafé, een zaal met podium en diverse vergader en expositieruimtes. De bouw van het dorpshuis kan gestart worden als er voldoende financiële middelen zijn.

Ook het Oranje Fonds ziet de noodzaak in van een Dorpshuis in Doezum

Voorzitter van Stichting Dorpshuis Doezum Jan Saathof is uiteraard blij met dit bedrag: ‘’Het is natuurlijk mooi te zien dat ook een fonds als het Oranje Fonds de noodzaak inziet van een Dorpshuis in Doezum. Dit toont tezamen met de initiatieven uit het dorp en ook toezeggingen van andere fondsen aan dat er een breed draagvlak is voor een Dorpshuis in Doezum’’.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie: Voor informatie over het Oranje Fonds kunt u contact opnemen met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 23 39 348. Voor informatie over Stichting Dorpshuis Doezum, Jan Saathof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook de dorpsbrede activiteiten om geld in te zamelen voor het dorpshuis zijn nu niet gehouden. De stichting dorpshuis is de komende maanden in afwachting op de reacties van de fondsen die zijn aangeschreven. Goed nieuws nu: we lopen nu € 15.000 voor op het neutrale scenario; voor de fondsen is al 40% toegezegd en voor de totale financiering hebben we nu 75% toegezegd gekregen; Geen één fonds heeft nu nog negatief gereageerd, maar geven gul, wat laat zien dat ook professionele partijen buiten Doezum echt de noodzaak van het dorpshuis inzien. Dit is erg mooi; de verwachting is dat de rest van de fondsen in juni gaat reageren, maar we moeten nog wel erg veel geld uit het dorp zelf ophalen om aan de gemeente, provincie en de fondsen te laten zien dat het dorpshuis niet alleen met woord, maar ook echt met daad uit het dorp wordt gedragen; zonder voldoende geld uit het dorp zelf kan de realisatie niet doorgaan. De stichting dorpshuis Doezum heeft daarom ook overleg met de gemeente gehad en besloten om ondanks de coronatijd de komende tijd toch ook maar met de actie ‘tientje voor een stientje’ te starten die oorspronkelijk eerder gestart zou worden. Verder informatie volgt, maar we roepen uiteraard op om gul te geven om zo te laten zien dat we echt een plek voor ons allen in de vorm van een dorpshuis nodig hebben!

Ten tijde van schrijven van dit stukje zijn we in Nederland in de ban van het virus wat corona heet.

Spannend in vele opzichten! Voor iedereen op zijn eigen wijze.

Okay, meerdere activiteiten kunnen geen doorgang vinden of zullen naar een ander tijdstip worden verplaatst. Een teleurstelling voor iedereen die hier mee bezig is geweest.  Maar veel belangrijker is uw en onze gezondheid en dat we door dit soort maatregelen zo snel mogelijk zorgen dat het virus de kop in wordt gedrukt. Ondertussen hopen we dat we allemaal hier relatief goed uit komen.

 We merken dat om ons heen de saamhorigheid groot is, laten we ook als dit alles voorbij is dat gevoel vasthouden.