Het verhaal van IJje Wijkstra is wijd en zijd bekend. In januari 1929 bracht hij bij zijn woning aan de Rottelaan (nu Polmalaan) nabij Doezum vier veldwachters om het leven, die de opdracht hadden gekregen om zijn huisgenoot Aaltje op te halen voor een gesprek aan het gerecht in Groningen.

Hoe kon dat zo erg uit de hand lopen in het doorgaans zo rustige Groninger Westerkwartier.

De vertellers en schrijvers van vertelcollectief Kom op Verhoal hebben zich over de gebeurtenis gebogen en gekeken naar de situatie in deze streek aan het begin van de 20-ste eeuw.

Hoe zag het Westerkwartier er destijds uit, wie was de persoon IJje Wijkstra en wat was de aanleiding van het gerechtelijk bevel.

Zeven verhalen belichten diverse kanten van deze gebeurtenis en laten zien in welke context het gebeuren plaats vond.

Er is geen waarheid en geen oordeel, maar het publiek zal zeker met eigen gedachten en vragen naar huis gaan.

Zeven vertellers doen in het Westerkwartiers hun verhaal, waarbij het beeld steeds vollediger wordt. Vertelling door o.a. een collega en kameraad, IJje’s eerdere vriendin, een politieagent.

Ook maken we kennis met het café van toen met veel muziek en gezelligheid.

In 2016 is deze voorstelling een aantal keren opgevoerd voor uitverkochte zalen en zeer positieve reacties. We zijn blij dat deze vertellers de voorstelling ook in Doezum willen opvoeren.

Een voorstelling die je zeker niet mag missen!

De voorstelling IJje Aans Verteld is op vrijdagavond 3 juni 2022 in ’t Stuurhuus te Doezum.

Aanvangstijd is 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Entree is € 7,50 en de kaarten zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar: 06-15108652.