Verderop in de dorpsproat kunt u lezen wat de actie heeft opgebracht. Al met al mogen we tevreden zijn en mooi om te zien dat de bereidwilligheid om te geven groot is. Fantastisch om te zien dat de werkgroep financiën de actie voor elkaar heeft gekregen en ook al die vrijwilligers die de deuren bij langs zijn gegaan. Vanuit deze kant: hartelijk dank voor de inzet, maar ook aan iedereen die bijdraagt. Van al die inzet en positieve reacties krijg je een positieve energie. Tegelijkertijd moeten we constateren dat we er nog niet helemaal zijn en dat er nog steeds in de voorbereidende fase veel moet gebeuren. We moeten nog diverse gesprekken voeren met de gemeente, provincie, de fondsen, vrijwillers, de huidige eigenaar, werkgroep bouw,  de aannemer. Dit is een doorgaand process en pakken we in augustus weer verder op. Ook staan er in September nu weer wat activiteiten gepland om geld in te zamelen; en een continue mooie opbrengstcategorie is de oud ijzercontainer.

 

Van de aangeschreven fondsen hebben we moeten er nog een paar fondsen nog met een bericht komen, maar van de fondsen die wel hebben gereageerd hebben we tot nu toe positieve reacties gekregen. En ook qua bedragen loopt dat mooi op koers. Door gestegen verwachte bouwkosten moeten we nog wel hard werken om het financiële plaatje rond te krijgen. Eigenlijk was dit nu de tijd dat we graag hadden willen starten met de bouw; door oa. door corona heeft dit helaas nog niet kunnen plaatsvinden. We hadden ook nog niet kunnen beginnen omdat het saneringsplan om de geconstateerde vervuiling terug te brengen nog niet uitgevoerd kon worden door de huidige eigenaar. Naar we begrepen zal dat ook na de vakantie plaatsvinden, maar dat moet ook eerst afgerond zijn voordat het pand overgedragen kan worden.

Ook moeten er nog financiële middelen gevonden worden om het financiële dekkingsplan helemaal rond te krijgen. Er is weer een nieuwe subsidieregeling geïntroduceerd, dus daar duiken we nu ook in om in samenwerking te kijken wat we daar nu als extra mee kunnen. Je merkt dus dat je veel ‘achter de schermen’ moet overleggen en afstemmen om dit allemaal voor elkaar te krijgen; kost veel tijd, maar we gaan met goede moed door!