Vanaf 1 november 2019 staat er voor de schuur van Jan Karst van der Vaart in de Peebos (tussen nummer 55 en 57) een oud ijzer bak. Hier mag iedereen uit Doezum en omstreken zijn oud ijzer brengen. Heeft u/ heb jij geen vervoer om het oud ijzer te brengen, neem dan contact op met Jan Karst telefoon: 06-23431406. In overleg is er veel mogelijk. Helaas is het oud ijzer momenteel niet veel waard, maar we hopen op betere tijden…. En wie het kleine niet eert, is het grote niet weert De opbrengst is voor het nieuwe Dorpshuis, waar nog veel geld voor nodig is, dus alle beetjes helpen. Inmiddels is er al een bak geleegd en de opbrengst was ongeveer € 300.00. Er staat weer een nieuwe bak die gevuld mag worden!

Reconstructie Provincialeweg. Het is een lang proces waarin we zitten en de reconstructie is ook nog (lang) niet af. Met asfalteren zal niet eerder dan maart worden begonnen. We hebben lange tijd overlast als dorp, maar we houden de moed erin al is het niet voor iedereen een vooruitgang. We gaan ervanuit dat het uiteindelijke beeld verbetert. We constateren en horen ook vanuit het dorp een aantal zaken die met betrekking tot de Provincialeweg te maken hebben wat niet helemaal goed is gegaan. We hebben als dorpsbelang deze punten bij de gemeente neergelegd en hopen dat daar wat mee gedaan wordt. Ook hebben we het voorstel neergelegd of we bij de oplevering van het project van de aannemer een rol van betekenis kunnen spelen. Mocht u nog punten hebben die we daarin mee zouden kunnen nemen dan vernemen we het vanzelfsprekend graag op ons e-mail adres, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  In dit verband geven we ook graag even aandacht aan de enquête van de gemeente voor input van haar inwoners voor de visie hoofdwegenstructuur Westerkwartier. Dit raakt ons dorp ook, dus we bevelen u allen de enquête op www.westerkwartier.nl/hoofdwegenstructuur aan!

WANDELTOCHT VOOR HET NIEUWE DORPSHUIS

Een groep vrijwilligers is druk bezig een wandeltocht te organiseren. De tocht staat gepland op zaterdag 18 april 2020!

Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 25 km voor de ervaren wandelaar, 15 km voor wie de 25 km te ver is, 10 km om van de natuur te genieten, 5 km voor het hele gezin.

De wandelaars voor de 25 km kunnen starten tussen 9.00 - 9.30 uur. De start van de 15 km is tussen 9.00 - 10.00 uur. De 10 km en 5 km starten tussen 10.00-11.00 uur.

De tochten gaan allemaal door de natuur en dorpen rondom Doezum. Op de route zijn controle/rustpunten gepland, waar ook gelegenheid is om een kop koffie of thee te drinken. Op de 25 km is onderweg ook soep te verkrijgen.

De eerst volgende actie voor het nieuwe Dorpshuis is een Dorpsbingo! Deze wordt gehouden op vrijdagavond 27 maart 2020 in Het Anker. We hopen op een volle zaal. Het is zeker de moeite waard om mee te bingoën, want er gaat gestreden worden om hele mooie geldprijzen! Voor de pauze hebben we vijf rondes en na de pauze nog twee rondes en tenslotte DE SUPERRONDE!!! Voor de superronde hebben we echt een heel mooie geldprijs. Dus kom gezellig mee bingoën om ons Dorpshuis financieel te steunen en maak ook nog eens kans op een mooi geldbedrag. Ons advies is: neem genoeg geld mee om de bingokaarten te kunnen kopen. We doen ons best om een pinapparaat te huren, maar het hapert nog al eens door de slechte verbinding. De zaal gaat open om 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Er is een deskundig bingo team aanwezig om alles in goede banen te leiden. Natuurlijk zorgen we ook voor een goede catering.