Landschapsbeheer Groningen werkt aan het behoud van het unieke coulissenlandschap met het project ‘Herstel houtsingels in het Zuidelijk Westerkwartier’.

De ambitie is om 75 kilometer elzensingel en houtsingel te herstellen. Om dat te realiseren zijn we op zoek naar grondeigenaren (particulieren en agrariërs) die een singel willen laten herstellen.

We willen het project bij zoveel mogelijk eigenaren onder de aandacht te brengen.

Op onze website is meer informatie over het project te vinden, onder andere over de voorwaarden en hoe mensen zich kunnen aanmelden: https://landschapsbeheergroningen.nl/projecten-beplanting/herstel-houtsingels-in-het-zuidelijk-westerkwartier/.

 

‘Buikschuiven & Tobbedansen’ 

In een van de vorige edities van de Proat hebben wij aangekondigd iets te willen gaan organiseren voor Doezum. Nu leven we natuurlijk in onzekere tijden, maar we hebben het na intensief overleg met de gemeente voor elkaar! We mogen eind deze zomer een activiteit organiseren in ons mooie Doezum! Op 22 augustus gaan we de activiteit ‘Buikschuiven & Tobbedansen’ organiseren. In wedstrijdverband gaan we strijden om de titel ‘snelste glijder van Doezum’. Dat betekent dus eerst buikglijdend naar de bel en daarna de schans op om in een bandje aan de andere kant van de schans naar beneden te glijden. Vermaak is dus gegarandeerd zoals u ziet. Naast de verkoeling die u oploopt in het water, zorgen wij uiteraard voor wat koels in blik. Ook hopen wij natuurlijk dat u blijft hangen om een overheerlijke hamburger te eten. De activiteit zal starten rond 15:00 uur op Woelig Water, en de eindtijd laten wij door u bepalen. Kosten voor deelname zijn er niet. We spelen in 3 leeftijdsklassen:

- Tot 12 jaar (alleen met toestemming ouders / verzorgers waarvan er tevens 1 aanwezig moet zijn!)

- 12 tot 16

- 16 +

Een voorwaarde van de gemeente was alleen wel dat wij met een gedegen ‘Coronaplan’ komen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om het mogelijk te maken 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dan rest ons nog even te melden dat de opbrengsten van deze activiteit volledig naar het te bouwen Dorpshuus gaan. Daarom hopen we op een grote opkomst, ook van de niet-glijders! We zien u graag tijdens deze prachtige activiteit. Wij hebben er in ieder geval zin in en we hopen u ook!

Vrienden van de DOP

De fiets commissie heeft weer een mooie tocht in de planning en wel op zaterdag 19 September. Zo als het nu is zal er vanuit Roderwolde gestart worden. In verband met de coronavirus is dit gebeuren onder voorbehoud. Als we niet met de gehele groep kunnen fietsen, dan hebben we een alternatief plan, namelijk dan gaan we in groepjes van 4 personen fietsen. We starten dan om de 10 minuten met een groep. Elke groep krijgt een route beschrijving mee met een stempel van dorpsbelang Doezum. Als het mag lukken om een goede afspraak te maken met een horecabedrijf halverwege de route,(dat is ongeveer in Zeijen) dan kunnen we hier even pauzeren. Hier krijgt u op vertoon van de route beschrijving per persoon een kop koffie of thee aangeboden door dorpsbelang Doezum. We zullen hiervoor een goede afspraak maken met het bewuste horecagelegenheid. Dit is een alternatief plan. Mogen we wel gezamenlijk starten dat zou wel mooi zijn. We wachten het maar af. Verder blijft alles het zelfde. U kunt zich nog steeds opgeven bij H Zwier : Tel: 0594-612056 of bij Ines Wijnen , Tel: 0594-795182

Geef u zo vroeg mogelijk op vanwege het beperkte aantal deelnemers. Als we in groepen starten gaan we uit van maximaal 32 personen, dus wacht niet te lang voor opgave. Wie geen vervoer heeft voor de fietsen of voor zichzelf, geef dat dan aan bij de opgave om teleurstelling te voorkomen. Halbe Donker stelt zijn auto en kar weer beschikbaar voor het vervoer van de fietsen. We hopen op mooi weer en een gezellige fietstocht. We starten vanuit Doezum om 9.00 uur in plaats van 10.00 uur vanaf de Perastraat.

De Fietscommissie

TOERTOCHT voor motor of auto.

Beste motorrijder/rijdster of autobestuurder/ster, Op zaterdag 12 september 2020 hopen we voor de tweede keer een motor/auto toertocht vanuit Doezum te organiseren. De opbrengst is natuurlijk ook dit jaar bestemd voor ons nieuwe dorpshuis. De lange tocht heeft een lengte van ongeveer 180 km, de korte route is ongeveer 100 km. Beide routes gaan door een gedeelte van onze mooie noordelijke provincies. De route kunt u inlezen in uw navigatie en indien nodig zijn de routes ook op papier verkrijgbaar. De start is bij`t Anker, Perastraat 13 (voormalig PKN) in Doezum en u kunt starten vanaf 9.00 uur. We hebben dan de koffie klaar. Bij terugkomst hebben we uiteraard ook nog wat voor de inwendige mens. Ook belangstellenden die niet meerijden zijn natuurlijk van harte welkom om gezellig koffie te drinken of iets te eten. We hopen dat we weer een mooie dag hebben met veel gezelligheid en een leuke route.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.