Het verhaal van IJje Wijkstra is wijd en zijd bekend. In januari 1929 bracht hij bij zijn woning aan de Rottelaan (nu Polmalaan) nabij Doezum vier veldwachters om het leven, die de opdracht hadden gekregen om zijn huisgenoot Aaltje op te halen voor een gesprek aan het gerecht in Groningen.

Hoe kon dat zo erg uit de hand lopen in het doorgaans zo rustige Groninger Westerkwartier.

De vertellers en schrijvers van vertelcollectief Kom op Verhoal hebben zich over de gebeurtenis gebogen en gekeken naar de situatie in deze streek aan het begin van de 20-ste eeuw.

Hoe zag het Westerkwartier er destijds uit, wie was de persoon IJje Wijkstra en wat was de aanleiding van het gerechtelijk bevel.

Zeven verhalen belichten diverse kanten van deze gebeurtenis en laten zien in welke context het gebeuren plaats vond.

Er is geen waarheid en geen oordeel, maar het publiek zal zeker met eigen gedachten en vragen naar huis gaan.

Zeven vertellers doen in het Westerkwartiers hun verhaal, waarbij het beeld steeds vollediger wordt. Vertelling door o.a. een collega en kameraad, IJje’s eerdere vriendin, een politieagent.

Ook maken we kennis met het café van toen met veel muziek en gezelligheid.

In 2016 is deze voorstelling een aantal keren opgevoerd voor uitverkochte zalen en zeer positieve reacties. We zijn blij dat deze vertellers de voorstelling ook in Doezum willen opvoeren.

Een voorstelling die je zeker niet mag missen!

De voorstelling IJje Aans Verteld is op vrijdagavond 3 juni 2022 in ’t Stuurhuus te Doezum.

Aanvangstijd is 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Entree is € 7,50 en de kaarten zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar: 06-15108652.

 

 

Op zaterdag 2 april 2022 zal de band Tenderfeet een concert geven in dorpshuis ’t Stuurhuus te Doezum. Hiermee heeft de band een mooie primeur te pakken, want het zal de eerste band ooit zijn die optreedt in het nieuwe Doezumer dorpshuis. Tenderfeet brengt tijdens hun optredens een mix van Americana en Country muziek. Denk hierbij aan namen als Johnny Cash, Waylon Jennings en Eric Clapton. Dat Tenderfeet een band van formaat is, blijkt wel uit het feit dat zanger Aan Poelstra in januari met zijn optreden bij tv programma ‘I Can See Your Voice’ veel indruk maakte op de jury. Voor de muziekliefhebber is dit dus een avond die je niet wilt missen! De zaal opent om 19:00 uur en de avond zal ongeveer tot 23:00 uur duren. Kaarten zijn te koop aan de kassa á € 5,-.

Elke zaterdag kunnen er snacks besteld worden in 't Stuurhuus. Bestellen kan vanaf 17.00 uur en afhalen tot 19.30 uur Telefoonnummer voor bestellen: 0594-785603.

De Kidz Club heeft nog twee leuke activiteiten op het programma staan:

Op 3 juni is de Siamees Race op Woelig Water van 18.30 tot 20.00 uur.

In het Doezumerbos hangen op 14 juli allemaal lollies, die je mag komen plukken, het begint om 18.30 uur.

De dames van de Kidz Club, Daniëlle, Hanneke, Dorien en Sandra hopen dat er veel kinderen aan deze activiteiten komen meedoen.