PS.

Zaterdag 21 november 2020 kunnen jullie me online volgen via Westerkwartier.Sinterklaaslive.nl  Dan ben ik bij burgemeester van der Tuuk op bezoek.

Je mag mij een brief of tekening sturen, mijn adres is: Sinterklaas, postbus 100, 9350 AC Leek.

DECEMBER ACTIE

 

De komende actie voor ons Dorpshuis is de december actie.

Drie mooie aanbiedingen in één en de opbrengst voor het Dorpshuis.

Voor Sinterklaas zijn er diverse soorten koeken van Knol te bestellen.

Voor de Kerst hebben we een heerlijke acht persoons Kerstslagroomtaart van Hamersma in de aanbieding en natuurlijk voor Oud en Nieuw de oliebollen met of zonder krenten.

In de tweede helft van november ontvangt iedereen een formulier in de bus, waarop de prijzen, aantallen en hoe te bestellen en betalen staat vermeld.

Het bestellen zal zoveel mogelijk digitaal gaan, ook i.v.m. corona.

De mogelijkheid om vooraf te betalen is er ook, maar alles wordt uitgelegd op het formulier dat u/jij zult ontvangen.

Er komen dus drie bezorg momenten, voor Sinterklaas in week 49, voor de Kerst in week 52, voor Oud en Nieuw in week 53. Dus alles wordt vers bezorgd!!!

In week 48 zullen de formulieren, zover die niet via de mail zijn verzonden, opgehaald worden.

We hopen dat heel Doezum ook weer met deze actie mee wil doen, zodat we weer een stuk dichter bij komen om het Dorpshuis te realiseren.

Werkgroep Financiën Dorpshuis

 

De DOP: ook dit jaar zijn we er gewoon weer bij!

In tijden van tegenslag mag er toch nog wel iets leuks te beleven zijn? Dat vinden wij als Doppers in ieder geval wel! Ook in 2020, zo tegen het einde van het jaar zal de DOP acte de prèsence geven. We zijn momenteel alweer druk bezig om een passend programma voor u in elkaar te sleutelen. Uiteraard zal dit aangepast worden aan de huidige omstandigheden, maar dat opent ook weer andere deuren die anders misschien wel nooit geopend waren. Om u een idee te geven: het alom bekende spel ‘Ik Hou Van Doezum’ wordt ook dit jaar gewoon gespeeld. Ook zullen we dit jaar op de 31e december de 70 plussers uiteraard niet vergeten en zullen we de Oliebol van het jaar een de Laatste baby ook niet overslaan. Hoe we alles precies in gaan vullen laten we u uiteraard nog weten.

Wel is bekend dat we dit jaar de radio uitzending zullen verzorgen vanuit het jeugdhonk bij ’t Anker. De DOP neemt dus alvast intrek in het toekomstig Dorpshuis! Doordat we helaas weinig of geen mensen mogen ontvangen zal de radio dit jaar nog belangrijker zijn dan in andere jaren. We gaan de radio uitzending dan ook gebruiken om zoveel mogelijk interactie met het dorp te krijgen. Denk hierbij aan de bekende en nieuwe radio / online spelletjes. Ook gaan we dit jaar een heuse Vinyl-battle organiseren. We hopen jonge en oude vinyl liefhebbers uit Doezum te trekken, die live op de radio hun beste platenten gehore kunnen brengen. Nostalgie ten top dus!

Als Doppers hebben we er hartstikke veel zin in deze speciale editie van de DOP. Geen groot feest tijdens de nacht, maar we staan voor een hoop nieuwe uitdagingen om ook dit jaar oud & nieuw voor Doezum weer onvergetelijk te maken!

Kidzclub

We hebben weer een nieuwe Kidzclub! Tot aan de zomervakantie was er nog een Commissie actief die echter allemaal hadden aangegeven te willen stoppen aan het einde van het seizoen.Het leek er in de eerste instantie nog niet op dat het kinderactiviteiten-gebeuren doorgezet zou gaan worden maar gelukkig is Dorpsbelang actief aan het werven gegaan en is er een nieuwe commissie opgestaan bestaande uit Annie Vogelzang, Tieneke Dijkstra, Judyta Sroka en Sandra Tjalma.

De activiteiten zijn bedoeld voor de basisschoolkinderen uit Doezum of die in Doezum op school zitten. Voorlopig hebben zij (onder voorbehoud van de Corona-maatregelen) een planning gemaakt voor het komende seizoen:

05 november 2020 Knapzakken speurtocht ( afgelast)

09 december 2020 Kerstknutsel (kerst mobile maken) (onder voorbehoud)

19 februari 2021 Carnaval

05 april 2021 Paaseieren zoeken

29 april 2021 Siamees-race

08 juli 2021 Zomerfeest

Ouders die eens willen helpen zijn altijd van harte welkom! Kinderen, we hopen jullie allemaal weer te zien het komende seizoen!

Groetjes,Annie, Tienke, Judyta en Sandra