Ook zijn enkele risico`s benoemd wat mogelijk kostenverhogend gaat werken voor de realisatie van het dorpshuis. Vlak voor de vakantie zijn de contouren van de voorwaarden van PKN zichtbaar geworden en terwijl de Dorpsproat nu in elkaar wordt gezet zijn wij bezig om (juridisch) advies in te winnen hoe met deze voorwaarden om te gaan en vast te stellen of dit wel in te passen valt binnen het (financieel) plan.

Verder zijn we uitgenodigd door de Gemeente Westerkwartier om de stand van zaken te bespreken van de plannen en de subsidies van gemeente en provincie. Hierbij worden de tekeningen van het dorpshuis nu door de welstandscommissie om te kijken of er nog aanpassingen benodigd zijn voor het aanvragen van een vergunning.

De subsidiezoeker is bezig met het plan om specifieke fondsen aan te schrijven; deze beslissen vaak aan het eind van het jaar zodat dan ook duidelijker kan worden of de financiele doelstelling gehaald kan worden. Verder zijn al vrijwilligers actief bezig om al evenementen te organiseren om geld binnen te halen zoals de motor/auto toertocht op 21 september en op 9 november het Muziek Spektoakel. Werkgroep Bouw is bezig met de benodigde tekeningen (o.a. nodig voor de gemeente en indiening voor de vergunningen).

Er is uiteraard nog veel geld vanuit het dorp nodig; in dat kader: het bankrekeningnummer van Stichting Dorpshuis Doezum is NL31RABO0331364204. Er zullen ook nog weer verdere acties volgen. Tijdens de laatste dorpsbijeenkomst hebben we veel aanmeldingen ontvangen van Doezumers die willen helpen tijdens de bouw van het dorpshuis. Niet iedereen kan nu al praktisch aan de slag maar we hopen dat iedereen de tijd die nu nog niet nodig is dat later dubbel en dwars kan inzetten.

Mochten er vragen zijn aan het bestuur over het dorpshuis dan kun je natuurlijk altijd een van de leden opzoeken maar je kunt ook een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het postadres van de Stichting is: Provincialeweg 78, 9863 PJ Doezum.

Hieronder zijn nog enkele tekeningen opgenomen zodat jullie alvast een beeld hebben hoe het dorpshuis eruit komt te zien: