Woonvisie

De woonvisie beschrijft het beleid op het gebied van wonen in het Westerkwartier voor de komende vijf jaar. Dit beleid geeft de gemeente handvatten om in te spelen op de woonopgaven die in het gebied en de afzonderlijke dorpen leven. In de komende jaren staat de gemeente voor forse uitdagingen. De samenstelling van de bewoners in de dorpen verandert, de gemeente werkt aan de kwaliteit en verduurzaming van de woningvoorraad en tegelijkertijd wil de gemeente wonen in het Westerkwartier betaalbaar houden voor iedereen. Het Westerkwartier blijft de komende jaren groeien en veel dorpen hebben lokale woonwensen.

 

Wethouder Wonen Geertje Dijkstra-Jacobi: “We gaan samen met de dorpen, woningcorporaties en de huurdersvertegenwoordigers per dorp kijken wat nodig en mogelijk is. De nieuwe woonvisie is een belangrijk document voor de toekomstige ontwikkeling van het wonen in het Westerkwartier.”

Uitvoering

In maart ligt de Woonvisie Westerkwartier 2020-2025 ter vaststelling voor aan de raad. Na de vaststelling start de uitvoering van de Woonvisie. De gemeente gaat dan aan de slag met de woonplannen per dorp. Daarnaast maakt ze meerjarige prestatieafspraken met de woningcorporaties Wold & Waard en Wierden en Borgen en hun huurdersvertegenwoordigers.