Beste Doezumers,

Ook dit jaar heeft vereniging Dorpsbelang ervoor gekozen om dodenherdenking op een andere manier in te steken dan we normaal gewend waren. Dit aangezien een ‘gewone’ herdenking vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk is.

 

Wel kunnen we dit jaar iets meer gaan doen dan vorig jaar. Dit betekent dat we met een klein aantal mensen om 20.00 uur stil zullen staan bij de gevallen oorlogsslachtoffers. Dit zal echter alleen zijn met mensen die hiervoor uitgenodigd zijn. Het is helaas niet toegestaan met een grote groep mensen samen te zijn.

We weten allemaal hoe belangrijk het is stil te staan bij onze vrijheid en daar hoort het herdenken van de slachtoffers van de oorlogen ook bij. Het leek ons dan ook een mooi idee om op een andere manier te laten zien dat we wel met zijn allen herdenken.

Dit willen we bereiken door alle Doezumers in de gelegenheid te stellen om een bloem (denk hierbij aan een losse roos of andere bloem) te leggen bij het monument. Wij zorgen ervoor dat er bakken bij het monument klaarstaan. U kunt vanaf maandagavond 3 mei om 20.00 uur tot dinsdagavond 4 mei 19.30 uw bloem in de bakken zetten. Wij hopen dan dat we om 20.00 uur de krans kunnen leggen bij een groot aantal bloemen.

Doet u mee?