Zes veiligheidsfestivals voor bewoners in het Westerkwartier

Van 3 tot en met 14 oktober zijn de Bewust Wonen Weken in het Westerkwartier. Het thema is dit jaar Veilig wonen. In 6 dorpen zijn er Veiligheidsfestivals. Met informatie, activiteiten, foodtrucks en kraampjes van de politie, brandweer, gemeente, burgernet, meldpunt bezorgd, sociaal werk de Schans en de woningcorporaties

Hoe veilig voelt u zich in het Westerkwartier?

Op het werk, op school of in de straat? Kunt u veilig ouder worden in uw huis? Is uw huis beschermd tegen inbraken? En tegen brand? Op de festivals kunnen bewoners van het Westerkwartier terecht met hun vragen en eventuele zorgen.

6 festivals in 6 dorpen

· 4 oktober van 15 tot 18 uur bij De Wending in Marum

· 6 oktober van 10 tot 12 uur bij de Overtuinen in Zuidhorn

· 7 oktober van 15 tot 18 uur in de buurt van MFC Opende

· 11 oktober van 15 tot 18 uur bij Samuël Leviestraat in Leek

· 12 oktober van 15 tot 18 uur bij de haven in Ezinge

· 14 oktober van 15 tot 18 op het marktplein in Grootegast

Inleveractie steekwapens

De politie is aanwezig met de inleveractie ‘Drop je knife en doe wat met je life'. Iedereen die in het bezit is van een steekwapen kan die straffeloos en anoniem inleveren.

Woningcorporaties hebben een buurtbudget voor leuke ideeën

Een fijne buurt waarin mensen zich veilig voelen. De corporaties Wierden en Borgen en Wold & waard betalen graag mee aan initiatieven van bewoners. Een bankje in de buurt? Een AED of cursus daarvoor? Een buurt-BBQ of schoonmaakactie in de buurt. De woningcorporaties zijn op de festivals om met huurders over hun ideeën te praten.

Bij Wold & Waard kunnen huurders terecht voor het aanvragen van kleine aanpassingen om veilig oud te worden in huis.

Waar moet je zijn in het Westerkwartier

Er zijn veel instanties die zich bezighouden met het welzijn en de veiligheid van bewoners in het Westerkwartier. Huis-aan-huis zijn Meterkastkaarten bezorgd. Samen met de bezorging van de streekkranten. Daarop staan ze allemaal. Op de veiligheidsfestivals zijn ook buurtwerkers van Sociaal werk De Schans, Burgernet, Meldpunt bezorgd. Om in gesprek te gaan over geldzaken, leefstijl, werken en meedoen, sociale contacten en eenzaamheid.

En natuurlijk is er iets te eten en te drinken

Op ieder festival zijn verschillende foodtrucks voor drank en hap. In een aantal dorpen wordt dat verzorgd door de lokale horeca.

Bewust Wonen Weken

De gemeente Westerkwartier, het Huurdersplatform en de woningcorporaties Wold & Waard en Wierden en Borgen organiseren ieder jaar de Bewust Wonen Weken. Op de website www.bewustwonenweken.nl is meer informatie te lezen over de veiligheidsfestivals.