Eind augustus zijn we weer begonnen met de repetities van het nieuwe seizoen. Een bijzonder seizoen, we spelen voor de 25e keer !!! We spelen dit seizoen een avondvullend blijspel met de veelbelovende titel: "Bikini's & Bratwurst".

De afgelopen 3 seizoenen hebben we in Kornhorn gespeeld. Toen we in 2016 plotseling een nieuwe repetitie-en opvoeringsplek moesten zoeken, en er in Doezum op dat moment geen geschikte ruimte was voor ons, zijn wij naar Kornhorn 'verhuisd'. Wij zijn daar zeer gastvrij ontvangen . Voor ons een gok, maar het heeft allemaal goed uitgepakt: de Doezumers kwamen ook in Kornhorn naar onze uitvoeringen. Wij zijn de mensen van Het hornhuus dan ook erg dankbaar voor hun gastvrijheid, meedenken en medewerking , en de plezierige samenwerking.

Maar onze gedachte is altijd geweest: de toneelvereniging van Doezum hoort in Doezum !! Inmiddels zijn we 3 jaar verder en staan de ontwikkelingen in Doezum wat betreft de realisatie van een dorpshuis niet stil. Ook de toneelvereniging wil de plannen voor het nieuwe dorpshuis steunen! Dit heeft ons doen besluiten om de uitvoeringen dit seizoen te houden in de voormalige kerkzaal van  De Haven en de opbrengst van de catering van onze 4 uitvoeringsavonden is geheel ten bate van de realisatie van het nieuwe dorpshuis. De zaal van De Haven zal door ons worden omgetoverd als één groot decor voor ons toneelstuk.

Een jubileumuitvoering vraagt om iets bijzonders. Veel wil ik nog niet kwijt, maar ik kan al wel verklappen dat een speler al druk bezig is om goed in vorm te komen voor zijn rol, dat er tongen gebroken worden over de Duitse woorden, er driftig gesmeerd wordt met zonnebrandcréme, sterke verhalen verteld worden, dat het hilarisch is en ook erg spannend!

De data kunt u alvast noteren: vrijdag 31 januari, zaterdag 1 februari, vrijdag 7 februari en zaterdag 8 februari 2020 !