Reconstructie Provincialeweg. Het is een lang proces waarin we zitten en de reconstructie is ook nog (lang) niet af. Met asfalteren zal niet eerder dan maart worden begonnen. We hebben lange tijd overlast als dorp, maar we houden de moed erin al is het niet voor iedereen een vooruitgang. We gaan ervanuit dat het uiteindelijke beeld verbetert. We constateren en horen ook vanuit het dorp een aantal zaken die met betrekking tot de Provincialeweg te maken hebben wat niet helemaal goed is gegaan. We hebben als dorpsbelang deze punten bij de gemeente neergelegd en hopen dat daar wat mee gedaan wordt. Ook hebben we het voorstel neergelegd of we bij de oplevering van het project van de aannemer een rol van betekenis kunnen spelen. Mocht u nog punten hebben die we daarin mee zouden kunnen nemen dan vernemen we het vanzelfsprekend graag op ons e-mail adres, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  In dit verband geven we ook graag even aandacht aan de enquête van de gemeente voor input van haar inwoners voor de visie hoofdwegenstructuur Westerkwartier. Dit raakt ons dorp ook, dus we bevelen u allen de enquête op www.westerkwartier.nl/hoofdwegenstructuur aan!

Er is een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst bij het kerkplein . Dit is om elektrisch vervoer in de gemeente Westerkwartier te stimuleren. Doezum had nog geen openbare laadpaal en daarom is deze hier gekomen.

De gemeente gaat niet akkoord met ons voorstel om de pannakooi te plaatsen op het veld voor de school in verband met de bomen die er staan en ruimte voor snoeiwerk. Nieuw voorstel van onze kant is om hem dan in de speeltuin te plaatsen. Hiervoor gaan we weer in gesprek met de gemeente en mogelijk kunnen we dan ook direct kijken naar een nieuwe inrichting daarvan.