Wandeltocht doezumerstruun 5 september 2020

Een geweldig resultaat, met 345 wandelaars verdeeld over vier afstanden, kunnen we dit evenement zeker geslaagd noemen en voor herhaling vatbaar. De opbrengst was 2166 euro, helemaal bestemd voor het nieuwe Dorpshuis.

Op de foto drie wandelaars, die heel blij zijn met hen welverdiende medaille.

Zoals u waarschijnlijk al wel heeft vernomen is een groep fanatieke struners de afgelopen tijd druk geweest met het organiseren van de Doezumerstruun. Deze zal worden georganiseerd op 5 september. We zijn druk bezig om de inschrijving coronaproof te maken, voldoende afstand en een goede doorstroming. We gaan er van uit dat alles goed zal verlopen, ook mede door de hulp van de vrijwilligers en het gezonde verstand van de wandelaars. Bij de start is er koffie/thee en een gevulde koek te verkrijgen.

Er zijn 4 afstanden om te wandelen die u door de prachtige omgeving van ons dorp Doezum zal leiden. 25 km voor de ervaren wandelaars, 15 km voor wie 25 km te ver is, 10 km om van de natuur te genieten en 5 km voor het hele gezin (ook te lopen met de kinderwagen!). Het startschema ziet er als volgt uit: 09:00 - 09:30 Start Struners 25 km 09:00 - 10:00 Start Struners 15 km 10:00 - 11:00 Start Struners 10 km en 5 km Op de route zijn controle/rustposten gepland waar de gelegenheid is om een kop koffie of thee te drinken. Op de 25 km route is er ook soep te verkrijgen. Inschrijving bij de start, deze is bij `t Anker aan de Perastraat 13 te Doezum. Ruime parkeergelegenheid is aanwezig. Inschrijfkosten zijn voor wandelaars tot 12 jaar € 4,00. Boven de 12 jaar € 6,00. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het Dorpshuis! 

Bij terugkomst, eerst graag afmelden, is er gelegenheid voor een drankje of kop soep. We hopen u allemaal in grote getale te mogen ontvangen op deze prachtige dag!

Ook willen we de Doezumers verzoeken op deze dag de Doezumer vlag te hijsen. Te verkrijgen bij Leneke Struiksma, Peebos 65,(06-15108652) voor € 15,00. Zo laten we met z’n allen zien dat we trots zijn op ons prachtige dorp, en dat we allemaal baat hebben bij het Dorpshuis voor Doezum!