Het Doezumerbos ligt tussen Houtsingel, Krijthestraat en Eesterweg. Het bos is aangeplant in 2000. In het begin was er een in- of uitgang aan de Krijthestraat en Houtsingel. In 2004 is het DOPpad geopend. Dit was een ludieke stunt van de Doezumer Oudjaars Ploeg, zodat er ook een in- en uitgang kwam aan de Eesterweg. Inmiddels is er een hondentoilet aangelegd. Hierin kunnen de hondeneigenaren hun hond loslaten zodat ze hun behoefte in het toilet kunnen doen. Het bos blijft hierdoor 'schoon" en kunnen wandelaars rustig rond wandelen zonder het risico te lopen om met een hondendrol onder de schoen thuis te komen.

Midden in het bos ligt een heuvel (de Bult), met een bankje om even uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Op 25 augustus 2010 is de educatieve vlindertuin geopend, met o.a. een libellenpoel. Er zijn veel planten en struiken geplant die vlinders zullen aantrekken.

Trudespad

In 2009 is het Trudespad geopend. Dit pad is een mooie verbinding met het Doezumerbos, via een klein stukje Eesterweg en Trudespad naar de Doezumertocht. Aan het eind van Trudespad ligt de Trudesdraai over de Doezumertocht. De naam Trude komt van Geertruida Bosma, wiens land het vroeger was, toen was dit pad en de draai er ook. Zo kwamen de mensen "achter de tocht" makkelijker in Doezum.

Voor de wandelaars is deze verbinding ook leuk om het Melle's pad (of nog meerdere paden) te lopen.