Geschiedenis van DOVO
DOVO, 'Door Onderlinge Vriendschap Opgericht', was sinds 1967 het kloppend hart op volleybalgebied in het kleine Doezum en kent al een inspirerende geschiedenis. Een vereniging die tot anno 2010 140 leden telde. DOVO stond bekend met een zeer uitstekende jeugdopleiding waarmee de vereniging landelijk ook naam heeft gemaakt. Maar liefst 16 maal werd de nationale titel behaald als kampioen van Nederland. DOVO was actief in de regio Noord-Oost en speelde haar competitie wedstrijden op de zaterdag

DOVO is tevens de bedenker & oprichter van het spektakel MJT!

Geschiedenis van HUJADES
Hujades is het resultaat van een fusie tussen de verenigingen Luvo uit Lutjegast, MAC uit Grootegast, SVC-81 uit Sebaldeburen en VCK uit Kornhorn in 2002. Hujades betekent 'Mensen van hier'. HUJADES was als vereniging actief in de regio IJssel-Wadden en speelde haar competitie wedstrijden dus op de donderdag.

DOVO/HUJADES is een grote volleybalvereniging en telt ruim 300 actieve leden en kan daardoor volleybal aanbieden voor iedereen op elk niveau. De vereniging is ontstaan nadat in 2010 de afzonderlijke verenigingen DOVO en HUJADES hun krachten gingen bundelen en overgingen tot een fusie. De vereniging over een brede en gedegen jeugdopleiding waarmee de vereniging ook landelijke bekendheid heeft gemaakt. Met teams uitkomend in de regiodivisie tot en met jeugd- en recreatieniveau, is er bij ons op volleybalgebied zeer veel mogelijk. DOVO/HUJADES is ten opzichte van de meeste volleybalverenigingen actief zijn in twee regio's: regio Noord-Oost en regio IJssel-Wadden. Dit biedt het grote voordeel dat de teams ingedeeld kunnen worden in de donderdag- of zaterdagcompetitie, afhankelijk van de keus van de spelers. Voor de jongste jeugd die al in een zeer vroeg stadium met volleybal in aanraking willen komen, beschikt de vereniging over een volleybalspeeltuin.

De thuisbasis van DOVO/HUJADES is sporthal De Leegens te Doezum.

Voor meer informatie kijk op: www.dovohujades.nl